DelieLogo gold
DelieLogo gold

Wie ben ik

Al van kinds af aan ben ik bezig met hondengedrag en het trainen van honden. Ik had het geluk om als kind met tientallen honden te mogen werken en zo enorm veel kennis en ervaring op te doen. De hondenwereld is sindsdien ook ‘mijn wereld’ geworden; ik ken het als mijn broekzak en ben hierin erg bedreven. Sinds mijn kindertijd ben ik als vrijwilliger ook bezig met honden die geen geluk hebben om een gouden mandje te vinden. Nog steeds help ik hier soms in de begeleiding van gedrag en het zoeken naar een liefdevol plaatsje. Dat is dan ook wellicht de reden dat wij zelf 6 honden hebben waarvan 5 honden in nood en die hulp nodig hadden om verder te kunnen…..

De contactmethode is een manier om tot de oorzaak van probleemgedrag bij honden te komen.

Ook in de hondensport behaalde ik mooie resultaten. Na de oprichting van mijn eigen club, “Pavlov Deinze”, en met het diploma van gedragstherapeut en coaching van honden in Natural Dog Training op zak, kreeg ik steeds vaker de vraag om lessen en privélessen te geven.
Zo maakte ik van mijn passie mijn beroep en help ik de band tussen jouw hond en jezelf te versterken. De kennis van natuurlijk hondengedrag en de toepassing hiervan naar de praktijk toe is wat altijd nagestreefd wordt. Vanuit die kennis van natuurlijk hondengedrag zorgen dat de hond zich goed voelt zorgt voor een betere band tussen de begeleider en de hond. Dit is altijd het doel.
Samen groeien, de wondermooie taal van je viervoeter begrijpen en een team vormen!
Daar staat Delie Dog Training garant voor!

Ik ben Johan Delie en hondengedragscoach.
Johan Delie is hondengedragscoach en bedacht de contactmethode.

De contactmethode

De manier waarmee ik decennia lang honden begeleid zowel privé als in de hondensport noem ik graag de Contactmethode. Een manier van liefdevol omgaan met honden waarbij gestreefd wordt om zoveel mogelijk te voldoen aan hun natuurlijke behoefte. Hierdoor kunnen ook de beste en duurzame resultaten worden bekomen.
Honden doen nooit zomaar iets; ze communiceren via hun lichaamstaal. Deze non-verbale communicatie is hun taal. Het is onze taak als begeleider van een hond om er voor te zorgen dat wij deze taal begrijpen. Dit is de eerste stap naar een liefdevolle omgang met uw viervoeter want door hen te begrijpen wordt samenleven beter. Door het wederzijds begrijpen van elkaar ontstaat er immers een hechtere band omdat er een beter contact ontstaat tussen de begeleider en de hond. Hierdoor ervaren we meer gewenst gedrag.

Gedrag wordt hoe dan ook door vele factoren beïnvloed. Denk maar aan zijn talenten, zijn leeftijd, waar hij/zij op dat moment is in de ontwikkeling, zijn omgeving, zijn gezondheid en eerdere ervaringen …….

Het belangrijkste aan samenleven met een hond is er voor zorgen dat jij jouw hond begrijpt en dat jouw hond jou begrijpt. De hondentaal begrijpen is het allermooiste wat er is. Wanneer je hun taal niet begrijpt heb je er ook weinig aan en zal liefdevol samenleven moeilijker worden.
Fijn samenleven met uw hond is dus veel meer dan wat trainingen om commando’s leren waarbij vooral de hond de mensentaal moet begrijpen. Het elkaar beter begrijpen zorgt er enerzijds voor dat jij je beter voelt in het bijzijn van jouw hond. Anderzijds is het goed voor het algemene welzijn van jouw hond wat zich automatisch vertaalt naar gewenst gedrag.

Omwille van al deze redenen noem ik mijn aanpak de ‘Contactmethode’. Een communicatiemethode met respect voor het natuurlijke gedrag van de hond zonder geweld.

Contacteer mij

Via het contactformulier of telefonisch op 0498/79 04 27.