Een succesverhaal, uiteindelijk dan toch! Luck heeft zijn ‘Gouden mandje’ gevonden!! 💪💪👍🏻👍🏻🐶
Het was nochtans niet zo evident. Van het ene asiel naar het andere en via verschillende, tijdelijke verzorgers tot bij mij. Lees vooral verder hoe alles is verlopen…..

WhatsApp Image 2021 12 14 at 2.13.01 PM

Ter Adoptie 🍀
Naam : Luck
Ras : Mix
Geslacht : Reu (Gecastreerd)
Verblijft in België.

Luck verblijft momenteel bij @delie dogtraining bij Johan. We zijn Johan ontzettend dankbaar dat hij onze organisatie een warm hart toedraagt en met Luck heeft gewerkt. Wat zijn de ervaringen van Johan :

Wie deze hond zal treffen zal een zeer goede huishond aan hem hebben die uitzonderlijk goed luistert. Alle commando’s zoals zit, lig en kom worden altijd opgevolgd. Hij wandelt heel graag en loopt mooi aan de leiband. Hij is zeer braaf naar andere mensen. Hij kan met andere honden, zowel met reutjes als met teefjes. Hij is zeker niet dominant tenzij andere honden aandringen. Hoe zou je zelf zijn als ze je persoonlijke space innemen ? Maar dat is ook tijdelijk want Luck maakt heel snel vrienden. Op zijn eten is er geen enkele agressie naar mensen toe. Met andere honden is het wel moeilijker want hij beschermt zijn eten dus wat dat betreft eet hij het best alleen .
De theorie dat Luck enkel bij teven kan is onjuist. Hij loopt op dit moment tussen een Mechelse herder reu !!! , een hoge drifthond volgens Johan en bij een andere kleine hond waar hij altijd samen mee zit overdag. Luck is volgens hem een zeer aangename hond die, moest hij er zelf geen 4 hebben, bij hem zou mogen blijven. Hij luistert meer dan de meeste andere honden, is speels, actief buiten en rustig binnen en hij is niet opdringerig. Dit is een kameraard voor altijd. “Ik zou niet weten wat je meer van een hond zou verlangen, een toppertje” volgens Johan.

Hoe het gekomen is dat Luck in het eerste gezin zou gebeten hebben is voor hem een raadsel. Hij heeft Luck uitgedaagd om te kijken tot waar zijn grens is en heeft in al die tijd niet uitgehaald of gebeten. Het is wél zo dat bij het plaatsen bij een nieuwe eigenaar , hij de eerste dagen ruimte moet krijgen en je hem zelf niet de hele tijd moet gaan aanhalen, strelen of willen pakken. Je moet Luck de tijd geven en na enkele dagen komt hij zelf contact zoeken en komt iedereen kwispelend tegemoet. Heel veeleisend is dat niet naar mijn bescheiden mening. Laat hem acclimatiseren en dan komt hij zelf zeggen wanneer zijn “temperatuur” goed is 🙂 Als je dat bedrag dan beloond , weet Luck dat hij het goed doet. Vanaf dan kan je er volgens Johan alles mee doen. Hij ging mee op wandeling, ging mee terrasjes doen, hij kreeg zelf een schoonheidsbehandeling 😊 … Alles met glans geslaagd.

We denken dat het daar fout liep. Luck kwam aan in een gezin met kinderen, werd meteen voorgesteld aan vrienden, vriendjes van de kinderen die al langskwamen, mensen die op bezoek kwamen met hun kinderen en ’s avonds bleven eten, mee in de bolderkar naar school … Luck vond geen rust , wetende dat de reis van Spanje naar hier intens is én deze asielhond zich totaal heeft moeten aanpassen aan een wereld die niet de zijne was. Wellicht zijn de prikkels teveel opgestapeld geweest en is zijn emmertje toen overgelopen. Het zoveelste bewijs dat een asielhond echt de tijd moet krijgen om zich te kunnen aanpassen. Wat heel logisch is ook.

Wie Luck adopteert krijgt er een begeleiding bij van onze nieuwe crew member Delie Dog Training waarvoor Dank Johan !
We zijn hem ontzettend dankbaar dat hij Luck in huis wou nemen en met hem aan de slag wou. Hij is ondertussen zelf helemaal in de ban van Luck en wil daarom zeker zijn dat het een geslaagde adoptie wordt. Ook onze vrijwilligers die Luck al een paar keer ontmoetten waren verliefd op hem. We gaan samen met hem een goede thuis vinden die alle begeleiding zal krijgen die ze nodig hebben zodanig dat ze Luck dankzij die begeleiding van … goed leren kennen. Dat is al een gegarandeerde goede start.
Luck is een ontzettend mooie en guitige hond. Deze ruwharige jongen is super trouw en blijft aan je zijde.
Wil jij je over Luck ontfermen en hem die gouden mand geven ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Delen is Lief ! Zullen we Luck aub massaal gaan delen ?

Be Kind To Every Kind. ❤

Bedankt Johan voor je goede zorgen en groot hart voor onze Luck !

Dog Behind Bars

Dierenasiel

Luck kon niet langer blijven bij zijn toenmalige oppas. Uiteindelijk besliste ik dan maar om hem bij mij te nemen en te zien hoe we verder konden . Na enkele dagen zocht luck veel contact met me. Hij was aandachtig en lief en het viel me op dat hij alles deed om goed te luisteren. Vrij snel al was er een zeer goede klik tussen ons. Na trainingen en wandelingen kon hij ook mee naar de hondenweide en kon hij spelen met alle andere honden. En toen vonden we iemand in Limburg die hem die kans wou geven. Na grondige screening daar ter plaatste werd beslist luck opnieuw te plaatsen. Het zag er toen allemaal zo fantastisch uit. Maar helaas liep het weer mis! Na 2 dagen kreeg ik een telefoon dat “de man door zijn ziekte niet voldoende kon wandelen en hem bieden wat hij nodig had”! De hond was prima!
Ik besliste toen hem terug te nemen en vooral niet op te geven. De zoektocht naar die ene “gouden mand” voor de Luck moest
verder gaan! Het moet toch ooit een lukken?
Een aantal weken later was er heel veel Interesse voor luck van een gezin uit Antwerpen. Na een bezoek ter plaatste en kennismaking groeide de overtuiging dat dit gezin wel eens de ontbrekende sleutel kon zijn voor het leven van Luck. Uiteindelijk werd hij door hen opgenomen. Met een bang hart , toegegeven, maar vol vertrouwen in de goede afloop deze keer! Een gezin die zich over hem wil ontfermen, liefde geven en warmte. Een echte thuis! Waaaaaw!!! 💪💪💪💪
Tot op heden is alles goed ginder. Het is wat wennen en vertrouwen krijgen dat hij weer niet in de steek zal gelaten worden. Via online contact en wat lessen proberen we hem verder op te volgen en er voor te zorgen dat het dit keer echt mag lukken. De aanhouder wint…. Zo voelt het bij al diegenen die hem geholpen hebben. 👍🏻💪💪💪💪💪👌✔️

Johan Delie

Zaakvoerder, Delie Dog Training