DelieLogo gold
DelieLogo gold

De hond begrijpen om hem optimaal te voeden van wolf tot huishond

De wolf is de voorvader van de hond. Om te overleven moest hij jagen. En hoewel de hond in de loop der tijd is gaan verschillen van de wolf wat zijn gedrag en bouw betreft, zijn z’n spijsverteringsstelsel en gebit niet veranderd. Uit deze vaststelling kunnen we verschillende essentiële elementen afleiden i.v.m. de voeding van de hond.

Honden zijn carnivoren, maar vlees alleen volstaat niet. Wolven verorberen namelijk niet alleen de spieren en organen van hun prooi maar ook de inhoud van de ingewanden en de maag: granen, groenten en fruit. Onze honden dus ook! Granen zijn zeer belangrijk. Zeker voor werkende honden, sporthonden, nerveuze of zij de last hebben van stress is het zeer belangrijk dat de voeding wel granen bevat. Deze granen zijn een goede bron van suikers om de bloedsuikerspiegel gedurende de dag op peil te houden. Zij halen suikers uit deze granen die cruciaal zijn om hun hersenen goed te laten functioneren.

De voeding is dus ook belangrijk voor het gedrag van uw hond? Zeer zeker, leest u even verder.

De algemene conditie bepaalt immers mee het gedrag van uw hond en is vooral afhankelijk van de kwaliteit van de eiwitten en vetten (onverzadigde vetzuren). Hoe hoger die kwaliteit hoe beter voedingstoffen worden opgenomen. Deze hogere kwaliteit vind je vooral in natuurvoeding. Bij gewone geperste korrels worden de grondstoffen tot 2x hoog verhit waardoor de structuur verandert van eiwitten en vetten (onverzadigde worden verzadigde). Hierdoor is er een grote vermindering van de kwaliteit waardoor de percentages aan eiwit en vetten die op zakken worden vermeld niet worden opgenomen en honden dus heel vaak een tekort hebben aan zeer belangrijke stoffen.

Hierdoor ontstaan vaker gedragsproblemen! Dit kan zich uiten in aandachtsproblemen en hierdoor niet registreren van de boodschap of commando, angst, nervositeit, ongehoorzaamheid, apathie, agressie of paniek ….

WhatsApp Image 2022 02 03 at 11.49.02 AM e1644343765318
WhatsApp Image 2022 02 03 at 11.50.45 AM e1644343827745

Bij natuurvoeding, Duck, worden enkel voedingsstoffen gebruikt van hogere kwaliteit die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Vandaar dat er ook bij natuurvoeding meer voedingstoffen worden opgenomen door de honden in tegenstelling tot alle commerciële geperste korrels die slachtafval gebruiken. Duck gebruikt ook geen verdikkingsmiddelen om alle rommel samen te houden, geen smaakversterkers omdat de hond het zou eten of kleurstoffen omdat het er toch goed moet uitzien en verdoezelen dat het eigenlijk afval is.

De hond kan niet kiezen wat hij eet. Hij krijgt wat gekocht wordt. Ik vind het belangrijk dat wie een hond eten geeft ook op de hoogte is en zich op de hoogte kan stellen van de reële kwaliteitsverschillen. Wie meer kennis heeft kan dan ook een juistere en betere keuze maken en zal zich niet zomaar laten inpakken. Ook niet door commerciële voordelen die veeartsen vaak krijgen van fabrikanten van hondenkorrels.

De hond en zijn algemeen welzijn moeten centraal staan. Punt!

Nog een aantal weetjes


Waarom is light- en puppyvoeding een commerciële onzin?

Omdat er in de natuur ook geen lightherten of konijnen en muizen lopen voor pups. Het geeft mensen een gevoel dat ze dan goed bezig zijn want een pup moet toch betere voeding hebben. Dat die voeding dan uit afval bestaat en veel voedingsstoffen vernietigd door verhitting wordt dan gemakshalve even niet vermeld.


Waarom eten honden aarde?

Honden eten soms aarde door een tekort aan mineralen, door verveling (volwassen honden), het afreageren van driften maar ook het leren van roedelgenoten (vooral pups)


Waarom eten honden gras?
Honden eten geen gras maar drinken het vocht dat veel beter is dan leidingwater. Als carnivoor kunnen ze er enkel vocht uithalen en geen voedingstoffen. Het overgeven is opbraken en een overblijfsel van de wolf die dit doet om pups te voeden.

Contacteer mij

Via het contactformulier of telefonisch op 0498/79 04 27.